Gunvor Kuha – Om mig

Infosida om Gunvor Kuha och om bakgrund och nuvarande verksamhet i Gunvors Ateljé samt om konst, kurser och entreprenörskap. 


Gunvor Kuha

Välkommen till min ateljé , Gunvors Ateljé, en trappa upp, i den gamla kvarnen.
Här arbetar jag som bildkonstnär året runt sedan hösten 2013.

BildkonstnärJag är verksam som bildkonstnär med ateljé, Gunvors Ateljé, i Stora Tolvsbo Söderbärke.

Hälsopedagog -Som utbildad hälsopedagog har jag arbetet med friskvård, personalvård  1989 -1994 och sedan 2002 varit verksam med Kreativ Friskvård, och då med måleri som verktyg. 

Min familj består av tre döttrar med fyra barnbarn och min sambo Harry Vesanen, har också han tre barn och fyra barnbarn. 

Om migFödd 1957 i Stockholm. Mina första år bodde vi i Värmland. Jag växte upp i Köping, flyttade 1974 till Södertälje. Bodde ett kort tid i Märsta för att hösten 2013 flytta till Söderbärke.

Barndom  – I mitt barndomshem var finska mitt modersmål och utanför dörren var det svenska. I vår stora familj där kreativitet, skapande och musik var en självklarhet föll det sig naturligt för mig att ägna mig åt musik, att sy och måla. I måleriet fick jag ett eget rum och mitt tredje modersmål.

Kreativitet  – För mig har det alltid varit självklart att måla. Jag har minnesbilder från min barndom när jag ritade bilder i sandlådan efter de större barnens önskemål. Minns renen jag målade i lekskolan och tallen jag tecknade i mellanstadiet. Varje penna, pappersark och penseldrag  var och är ett nytt spännande äventyr.

Inspiration – Spår av minnen Mina första år i Värmland, uppväxten i Köping och mina barndoms somrar vid polcirkeln med midnattsljusa hjortronmyrar finns det spår av i måleriet. Dagens blånande berg och mina reseminnen är som skattmarker för min kreativitet att gräva ur.

Omsorg  
 Vårdlinjen, Pedagogisk grund och påbyggnadsutbildning, Anstaltspedagogisk.
 Arbetat med barn och vuxna med speciella behov inom skola och behandlingshem inom Sydvästra Omsorgsområdet, Stockholms Läns Landsting
Konst och Hantverk

 Sysselsättningshandledare trä och textil. 1978 Södertälje.
 –   Förberedande konstutbildning Stora Konstlinjen Stockholm.1999-2000
 Friskvård 
– Friskvårdsutbildning – Hälsopedagog – Väddö Folkhögskola 1981. Uppstart för friskvård i Sverige.

Friskvård  
–   
Friskvårdskonsulent SLL Omsorgsnämnd Personalavdelning. 1989-1994.
 
Föreläsningar, kurser och uppstart och genomförande av ”Friskvårdstimman” för anställda inom  Sydvästra Omsorgsområdet i Stockholms län. Starta Eget – 1997

Palms Bruks & Prydnadskonst, numera Gunvors Ateljé  öppnade jag i Nykvarn 1997. (2013 Cogniokonsult AB)
Flyttade verksamheten år 2000 till Södertälje.  I samarbete med andra aktörer arbetade jag med hälsoprojekt. 

Öfre Ateljén 
2003 öppndade jag  Öfre Ateljén för mitt eget måleri och min kursverksamhet med Kreativ Friskvård.
Blev erbjuden intressanta utmaningar med kreativ friskvård som jag inte kunde tacka nej till.

Entrprenörskap 
Det har blivit många projekt, kurser, måleri, kreativ friskvård, inspirationsföreläsningar. Anlitat av både företag och privatpersoner, bland annat tolv år med Scanias Hälsoskola.

Målarkurser  – Anordnat målarkurser både i egen ateljé och  i Skåne samt Italien.

Konstgalleri – Eget galleri på Öfre Ateljén Södertälje
Åren 2011- 2012 galleri på Orangeriet vid Tullgarns Slott.
 

Utställningar – 

 

 

Naturnära! Hit till Tolvsbo Kvarn, Söderbärke flyttade vi hösten 2013. Här har vi, jag och Harry, fått möjligheten att förverkliga våra drömmar om ett naturnära boende. Jag arbetar med mitt måleri och köksträdgården och Harry sin musik

Från mitt ateljéfönster ser jag blå slaggsten, en brusande å och mina odlingar. En fridfull plats där kreativiteten får växa fritt. Sällskap får jag av småfåglarna som tittar in genom ateljéfönstret

Mitt Måleri – Bilder utan ord Pigmenten på vattenytan, skuggor och ljus som skapar oväntade händelser. Fragment, delar av berättelser och stämningar. Händelser i landskap, ekon av historia och historier. Det stora är litet och det lilla kan bli stort. Jag målar med akvarell- olje- och akrylfärger men även blandteknik och med digital bildkonst.

Mina målningar

Ateljébutiken Jag har iordningställt en hörna i ateljén med konstnärsmaterial som jag har till försäljning. Urvalet är det jag själv använder och tycker har bra kvalité. Både av hobby, studie och konstnärskvalité.

KonstFika Hit kan man komma och i lugn och ro känna på materialet och ta en ”Konstfika” Prata konst och att få svara på frågor och ge tips och råd är alltid lika trevligt. Det jag inte har i lager kan jag beställa.

 

 

Besök i Kvarnen

Vill du Komma och besöka mig i ateljén?

1. Se vad som visas

På gång just nu i ateljén.  Min ateljé är inte en utställning utan en ganska levande arbetsplats.

2. Få vägbeskrivningar

Ta reda på det bästa sättet att komma till  Gunvors Atelet, oavsett om det är bil, gång eller kollektivtrafik. Parkering

3. Du är välkommen! Jag bjuder dig på fika men du får gärna ta med egen fika och sitta nere vid ån och min köksträdgård.